ca
ca

Agenda

Mostra de cinema occità

Dijous, 28 de Setembre de 2017
19:00

El dijous 28 de setembre a les 19h, a la sala del Casal Cultural (2a planta Biblioteca) tindrà lloc la Mostra de Cinema Occità amb la projecció de la pel·lícula Lo Pelòt i la xerrada llengua i literatura occitanes

 

La Mòstra de Cinèma Occitan, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d’exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d’institucions, entitats culturals i empreses catalanes i occitanes. La Mòstra de Cinèma Occitan 2017 l’organitza la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Es projectarà la pel·lícula Lo Pelòt.

Sinopsi:

El bandolerisme és un element transversal a totes les societats que apareix com a tal cap al segle XV i que s’allarga ben bé fins al XIX. La transmissió oral i la recreació literària romàntica de molts d’aquests bandolers ha donat lloc a tota mena de llegendes i de narracions on es barregen realitat i ficció d’una manera gairebé inseparable. Jan Lamon, “Lo Pelòt” és un d’aquells bandolers llegendaris, a cavall entre la realitat I el mite.

Apunta't al nostre butlletí