Recordar contrasenya Nou usuari
Notícies

Dia Mundial de l'Energia

Dijous, 14 de Febrer de 2019
General

No podem concebre la nostra societat sense l’energia que fa confortable les nostres llars, mou els transports i és font de riquesa arreu del món.
Donada la importància que adquireix el consum d’energia en les societats capitalistes, des de 1949, el 14 de febrer es celebra el Dia Mundial de la Energia, amb l’objectiu principal de fomentar l´ús de les energies renovables.
En un moment en què el canvi climàtic i l’escalfament del planeta és una de les nostres majors preocupacions, aquest leitmotiv és especialment vigent i mereix ser objecte d’un seguit de reflexions:
• Segons els informes anuals del Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA), més d’un terç de la població mundial no te accés a les formes avançades d’energia.
• El 15% de la població mundial (equivalent als 30 països més desenvolupats) consumeix el 60% de l’energia obtinguda mitjançant els procediments anomenats avançats
• El 80% de l’energia que es consumeix al planeta encara prové de combustibles fòssils.
• Segons el 1r Informe de les Energies Renovables a Catalunya, l’any 2017 les fonts renovables va produir el 16% del total de l’electricitat generada; sorprenentment un 1,3 menys respecte l’any anterior.
Valorant aquestes xifres, des de l’Espai Patrimonial La Central fem una crida a la unió d’esforços i voluntats en pro de l’estalvi energètic, el consum responsable i la promoció de l’ús d’energies renovables tant en l’àmbit domèstic com en l’industrial!